Güzellik Salonu Nasıl Açılır ?

Güzellik Salonu Nasıl Açılır ?

Güzellik Salonu Nasıl Açılır ?

Güzellik salonu nasıl açılır ? Herkes bir iş planı yazmanın herhangi bir işe başlamanın ilk adımı olduğunu ve bir güzellik salonunun da bir istisna olmadığını savunuyor. Ancak, bir iş planının geliştirilmesi oldukça zahmetli bir süreçtir, belki onsuz yapmak daha kolaydır? 

Gerçekten de bazen güzellik salonlarının kurucuları başlangıçta bir iş planı yazmayı ihmal ederler. Sonuçta fikirleri o kadar iyi ki kesinlikle işe yarayacak ve yarın bir iş açmaya başlayabilirsiniz. Ne yazık ki, bir fikir yeterli değil. Bu tür salonlar genellikle yakında kapanır. Bir işletme, geliştirme planlaması ve stratejisi olmadan uzun süre ayakta kalamaz. 

Güzellik Salonu Yazılımı

Bir iş planı yazmak, güzellik işinde başarısızlıktan kaçınmanıza nasıl yardımcı olur? Bir güzellik salonu için bir iş planında hangi parametreler açıklanmalıdır? Bu yazıda daha yakından inceleyelim.

Bir güzellik salonu için neden bir iş planına ihtiyacınız var ? 

En yaygın soruyu yanıtlayarak başlayalım: İş planı nedir ve neden gereklidir.

Bir iş planı, işinizle ilgili ana bilgileri içeren bir belgedir: 

  • ürünler ve servisler,
  • üretme, 
  • pazarlar, 
  • Pazar ve rakip analizi, 
  • Pazarlama stratejisi, 
  • örgütsel yapı,
  • finansal verimlilik. 

İş planı, girişimcilik faaliyetinizin tüm ana yönlerini açıklar. Tamamlanan plan birkaç ana görevi yerine getirir: 

  1. Bir iş planı, iş fikrinizi mümkün olduğunca ayrıntılı bir şekilde oluşturmanıza olanak tanır . Bir plan yazdıktan sonra, fikrin ne kadar uygulanır olduğunu anlayacaksınız: onu uygulamak için ne yapılması gerektiğini, işin güçlü ve zayıf yönlerini belirleyin ve bir finansal analiz yapın.  Ayrıca planlama, bir işletmenin karşılaşabileceği sorunları, kısıtlamaları ve riskleri değerlendirmeye ve bunları çözmek için stratejiler geliştirmeye yardımcı olacaktır. Plan, işiniz ve bir bütün olarak seçilen alan hakkında anladığınız her şeyi yapılandırmanıza yardımcı olacaktır.
  2. Bir iş planı, projenizin ilerlemesini izlemenize yardımcı olur . Hazır bir iş planı, başlangıçta işinizi büyük ölçüde kolaylaştıracak bir girişimcinin rehberi olarak adlandırılır. Bölümlerini inceledikten sonra, iş kurulduğunda nasıl davranacağınızı, işi nasıl tanıtacağınızı, başlamak için ne kadar para gerektiğini, yatırımın ne kadar çabuk amorti edeceğini vb. mükemmel bir şekilde anlayacaksınız.
  3. Bir iş planı, işletmenize hangi kişileri dahil etmeniz gerektiğini belirlemenize yardımcı olur. Bu öğenin değeri yadsınamaz. Plan, ekip üyeleri için net gereksinimler oluşturacak, gerekli yetkinlikleri tanımlayacaktır. Ayrıca, bu tür çalışanların işgücü piyasasındaki maliyetlerini kabaca tahmin edebileceksiniz.
  4. İş planının dahili ve harici bir amacı vardır . Dahili amaçlar için bir iş planı, siz ve salon çalışanlarınız için bir eylem programı olarak yazılır. Özellikle bir hava tahmini veya ruh halinden değil, net bir stratejiden yola çıkması gereken yöneticiler için. 

Aynı zamanda, iş planının dış amacı, yatırımları ve potansiyel ortakları çekmektir. Hedef kitlesi, mevduatlarının korunacağına dair bir garantiye ihtiyaç duyan yatırımcılar ve borç verenlerdir. Bir girişimci olarak yükümlülüklerinizi belirleyen belge olan iş planıdır. Potansiyel yatırımcınız veya bankanız planı görmek isteyecektir.

Bir güzellik salonu için iş planı nasıl yazılır ?

İş planı yazmaya nasıl başlanır? Bu nedenle, bir güzellik salonu için bir iş planının yanıtlaması gereken temel sorular , ne kadar yatırıma ihtiyaç duyulduğu ve hangi dönemde geri ödeneceğidir. Bu sorunun cevabı birçok parametreye bağlıdır ve öncelikle ne yapılması gerektiği her zaman net değildir. 

Plandaki çalışmayı ayrı görevlere ayırmanızı ve her birini sırayla çözmenizi öneririz: 

  1. Bir pazar analizi yapın ve gelecekteki salonun rekabet gücünü belirleyin; 
  2. Sektörünüzde rakip analizi yapın; 
  3. Güzellik salonu kavramını tanımlayın : salonunuz hangi segmente ait olacak ve ne tür hizmetler sunacak; 
  4. Hizmetlerin ve fiyatlandırmanın listesini, müşterileri nasıl çekebileceğinizi ve mevcut piyasa durumuyla en uyumlu fiyatların neler olduğunu düşünün;
  5. İş hayatında ulaşmak istediğiniz ana hedefleri yazın;
  6. Ticari kayıt şeklini ve vergilendirme türünü seçin;
  7. İş için gerekli ekipman, alet, malzeme ve bunların maliyetini tanımlayın;
  8. Salonunuzu nasıl tanıtacağınızı , hangi pazarlama faaliyetlerinin yapılması gerektiğini düşünün;
  9. Örgütsel yönleri tanımlayın – hangi personelin hangi koşullar altında işe dahil edilmesi gerektiğini.

Tüm bu hususlar plana yansıtılmalıdır. Çalışırken, piyasa durumundaki veya diğer üretim faktörlerindeki değişiklikleri hesaba katmak için planı ayarlayabilirsiniz.

Bir iş planının evrensel bir biçimi yoktur, ancak tipik bir güzellik salonu iş planının içerdiği ana bölümler vardır . 

Bir güzellik salonu için hangi bölümler bir iş planı içermelidir ?

İş Planı Özeti 

İlk bölüm, projenin iş fikrinin kısa bir açıklamasını, risklerini ve geri ödemesini içerir. Esasen, diğer tüm bölümlerden özetlenmiş bir alıntı (5-6 cümle), en son yazılabilir.

Bir güzellik salonunun görevleri ve hedefleri

Bir güzellik salonu konseptini ayrıntılı olarak açıklayın. Ana soruları belirleyin:

  • salonunuz hangi segmente ait olacak, 
  • ana hedef kitle kim 
  • salonun ürün portföyü: hizmetler ve ürünler,
  • fiyatlandırma,
  • salonunuzun ayırt edici özellikleri.

Pazarlama planı

İş planının kilit bölümü, güzellik salonu nasıl açılır sorusu ile bir güzellik salonuna başladıktan sonra beklenen gelir düzeyine nasıl ulaşılacağını açıklar. Bu bölümde işletmenin hizmet pazarındaki yerini, rekabet gücünü ve tutundurma stratejilerini belirlersiniz . İlgili bölümleri tamamlayın: 

Pazar araştırması

Seçtiğiniz segmentteki arz ve talebi anlamak için pazarı analiz etmeniz ve sektördeki rekabet düzeyini bulmanız gerekir. Bir güzellik salonu nasıl açılır , müşterilerin otomatik olarak ona geleceği anlamına gelmez. Talep edilen hizmeti uygun bir maliyetle sağlarsanız müşteriler size çekilecektir. Tüm bunları planınızda açıklayın.

Tanıtım stratejisi

Pazarın ihtiyaçlarına karar verdikten sonra, salonu tanıtmak için stratejiler çizmek gerekiyor. Düşün ve formüle et:

Organizasyon planı

Burada işletmenin organizasyon yapısını ve personel politikasının ilkelerini tanımlarsınız. Ana yönleri göz önünde bulundurun:

  • Örgütsel yapı. Salondaki pozisyonların, tüm personelin rollerinin ve iş tanımlarının bir listesini yazın – kurucular, ustalar, yönetim, temizlikçiler vb. 
  • Personel çalışma programları . Çalışanların çalışma saatlerini, planlanan vardiyaları, görevleri tamamlamak için takvim planlarını planlayın. 
  • Çalışan ücret sistemi . Çalışanlara nasıl ödeme yapılacağını belirleyin: sabit bir oran, hizmet maliyetinin bir yüzdesi veya her çalışan için ayrı bir ödeme sistemi. 
  • Tüm bu işletme planını ixirlife üzerinden çok daha kolay kullanırsınız.

Üretim planı

Salon açmak ve hizmet vermek için gerekli olan tesis, yer, araç ve gereçlerin tanımı. 

  • Oda . Burada kabinin alanını, odanın gereksinimlerini ve standartlarını tanımlamanız gerekir.
  • Konum . Salonunuzun yerleşiminin özelliklerini seçilen konsepte ve denetim otoritelerinin gereksinimlerine göre belirleyin
  • Teçhizat. Konseptinize göre hizmet sağlamak için hangi ekipmanın satın alınması gerekiyor.

Giderler ve gelir

Salonun aylık gelir ve giderlerinin açıklaması. Harcamalarda, bina kiraları, çalışanlara verilen maaşlar, faturalar, malzemeler, telefon ve internet, güvenlik vb. kalemleri dikkate alın . Gelir, salonunuzdaki personel sayısına ve yapılan hizmetlerin hacmine göre hesaplanır. Bu hesaplamaların hepsini ixirlife güzellik salonu yazılımı sizin için otomatik yapar.

Geri ödeme

Bu öğe, salonun karlılığını görmenizi sağlar. Aylık ortalama geliri tahmin etmek için, her bir personel gelirini hesaplayın (ortalama kontrol süreleri, ortalama müşteri sayısı ve çalışılan saat sayısı, eksi maaş) ve giderlerinizi çıkarın. Çoğu zaman, orta fiyat segmentindeki salonun geri ödemesi 1-2 yıl sürer. Gelişmiş raporlarama özelliği ile güzellik salonu yazılımınız size tüm geri ödemelerinizi, personel maliyet ve primlerinizi tam olarak masraflarınızı, kazancalarınızı hesaplayarak çok daha kolay bir yol sunar.

Riskler

Planlama aşamasında, en olası riskleri ve bunları çözmenin yollarını dikkate almak önemlidir, böylece salonun çalışmasında bir engel haline gelmezler. Bunlardan bazılarını ele alalım.

  • Personel riskleri . Personel sirkülasyonu salon için ciddi bir risktir. Personel gidişiyle birlikte müdavim müşterilerinin de kaybı oluyor. Bu nedenle, iki görevi yerine getirmeniz gerekir: 1) personeli eğitin, 2) onları iş değiştirmemeleri için motive edin. Bunu yapmak için, personel için hangi tazeleme kurslarının gerekli olduğunu düşünün ve tanımlayın, etkili bir personel yönetim sistemi, motivasyon ve bonus programları geliştirin. Personeller ile ilgili tüm gereksinimler ixirlife güzellik salonu yazılımı ile sizin yanınızda.
  • Salonun çalışması için kural ve gereksinimlerin ihlali . Salondaki standartlara uyulmaması, işletmenin askıya alınmasına veya tamamen kapanmasına neden olur. Personelin yönetmeliklere uygun olduğundan ve tüm uygun evrak işlerinin zamanında tamamlandığından emin olun. 
  • Tedarikçilerden fiyatları yükseltmek. Böyle bir riskin oluşmasına hiçbir şekilde etki edemezsiniz ancak buna hazırlıklı olur ve fiyat artışını finansal planınıza dahil edersiniz.

Müşteri Takip Programı

Çözüm

Bir iş planı, hedefe %100 ulaşmanızı garanti etmez, ancak ona giden yolun en doğru ve hatasız hesaplamasını verir. Gezgin üzerinde hareket etmenin dokunarak gezinmekten daha kolay olduğunu kabul edin. Güzellik işinde hata yapmadan ve düzeltmeden önce bir plan yapın ve fikrinizin ne kadar karlı olduğunu kontrol edin. Sorunlu durumlara ve risklere karşı kendinizi sigortalayın, bunlara hazırlıklı olun ve çözüm stratejileri ile donanmış olun. Sorunlardan kaçınmak için doğru yönetim kararları vermenize ve sektördeki değişikliklere hızlı yanıt vermenize yardımcı olacak planlamadır. Planlamaya paralel olarak salondaki iş süreçlerini optimize etmek istiyorsanız İxirlife sunduğu modern araçları kullanmanızı öneririz.

İxirlife güzellik salonu yazılımı ile ilgileniyorsanız, lütfen bizimle buradan iletişime geçin .

Sizi ixirlife – güzellik salonu yazılımımızla tanışmaya davet ediyoruz! İşletmenizin verimliliğini artırmak, müşterilerinizle daha iyi iletişim kurmak ve günlük işlerinizi kolaylaştırmak için tasarlanmış kapsamlı bir çözümdür.

Güzellik merkezi randevu programı, müşterilerinizin hızlı ve kolay bir şekilde randevu almasını sağlar. Randevu takibi, zaman yönetimi ve personel planlaması gibi zorlukları ortadan kaldırırken, günlük iş akışınızı optimize eder. Böylece siz ve çalışanlarınız daha fazla zaman ve enerji harcamak yerine müşterilerinize odaklanabilirsiniz.

Güzellik salonu yazılımımız ayrıca stok yönetimi, finansal takip, müşteri ilişkileri yönetimi gibi özelliklerle donatılmıştır. İşletmenizin büyümesine yardımcı olmak için veri analitiği ve raporlama araçları da sunmaktayız.

Güler yüzlü ekibimiz, sizin ihtiyaçlarınızı anlamak ve güzellik salonunuz için en iyi çözümü sunmak için burada. Sorularınızı yanıtlamak ve yazılımımızın size sağlayabileceği faydaları ayrıntılı bir şekilde anlatmak için sabırsızlanıyoruz!

Güzellik salonu yazılımı tam anlamıyla deneyimlemek veya daha fazla bilgi almak için hemen bizi 0262 644 78 44 numarasından arayın. İşletmenizin potansiyelini artırmanıza yardımcı olmak için buradayız! ixirlife Teknoloji