Tırnak Stüdyosu Nasıl Açılır ?

Tırnak Stüdyosu Nasıl Açılır

Tırnak Stüdyosu Nasıl Açılır ?

Tırnak stüdyosu nasıl açılır ? Pazarlama planı nedir ve nasıl oluşturulur? Bu süreçte size yardımcı olacak salon randevu programını inceleyeceğiz. Bir tırnak stüdyosu açmaya karar verirseniz, bir iş planı ilk adımlarınızdan biridir. Yalnızca gelecekteki işinizin karşılaşabileceği engellerin çoğunu öngörmenize ve bunlardan kaçınmanıza  yardımcı olur.

İyi bir plan, tırnak stüdyosu büyütmeye ve yolda kalmaya yardımcı olur. Peki kendiniz nasıl yapıyorsunuz ? Hazır bir iş planı indirmek işe yaramaz, çünkü belirli bir salonun tüm özelliklerini sağlayan benzersiz bir belgedir.

Bu yazıda, bir tırnak stüdyosu için bir iş planının neden gerekli olduğunu, hangi görevleri çözdüğünü ve hangi bölümlerden oluşması gerektiğini anlamaya karar verdik. Ayrıca, salon randevu programının size salon açıldıktan sonra ki aşamalarda nasıl yardımcı olduğunu anlatacağız.

Randevu Programı

Tırnak Stüdyosu için iş planı nedir?

Birçoğu bir iş planı yazıyor, çünkü olması gereken böyledir. Bu konuya farklı bir şekilde yaklaşılması gerekse de: neden gerekli olduğunu ve hangi hedefleri kapattığını ne kadar doğru anlarsanız, o kadar sorumlu ve doğru bir iş planı hazırlarsınız.

İş planının ne olduğuyla başlayalım. Bu, işletme hakkında temel bilgileri içeren bir belgedir. 

Genellikle aşağıdakiler hakkında bilgi içerir:

  • Yatırımlar,
  • Ürün,
  • Hizmetler,
  • Pazar araştırması,
  • Rakip analizi,
  • Pazarlama stratejisi,
  • Satış stratejileri,
  • Finans,
  • Örgütsel yapı.

Bu belge, işletmenizin kilit noktalarını içerir. İyi bir iş planı aynı anda birçok sorunu çözer:

  1. İş stratejisini ayrıntılı olarak çözmenizi sağlar. Yazılı bir iş planı, gelecekteki bir tırnak stüdyosu fikrinin ne kadar karlı ve uygulanabilir olduğunu anlamaya yardımcı olur. Plan, fikrin artıları ve eksileri, uygulama araçları, finansal değerlendirme hakkında bilgiler içerir. İş planı sayesinde işin yolundaki sorunları ve riskleri belirleyebilir ve salonun bunlarla nasıl başa çıkacağını önceden düşünebilirsiniz. Ayrıca bir iş planı, sahip olduğunuz tüm bilgileri yapılandırmanıza ve kör noktaları fark etmenize yardımcı olur.
  2. Projenin ilerlemesini kontrol etmeye yardımcı olur . Bir plan hazırlayıp yazdıktan sonra, iş geliştirme sürecindeki kilit noktalara odaklanabileceksiniz: ara hedeflerinize ulaşıyor musunuz, yeterli finansmana sahip misiniz, genel olarak tahminleriniz gerçekleşiyor mu?
  3. Gelecekteki ekibin kompozisyonunu belirlemeye yardımcı olur. Ürün için gereksinimlerin yanı sıra işin ana görevlerini ve hedeflerini oluşturduğunuzda, ekipten ne beklediğinizi ve bunları bir araya getirmek için hangi kaynaklara ihtiyacınız olduğunu anlayacaksınız. Bütçenizin ne kadarını kapsadığını anlayabilecek ve onu genişletebilecek veya konsepti değiştirebileceksiniz.
  4. Kilit çalışanlar ve yatırımcılarla daha iyi iletişim sağlar . Yatırımcı bulmak ve kredi almak için bir iş planı gereklidir – işinizin uygulanabilirliğini ve beklentilerini kanıtlamaya yardımcı olan bu belgedir. Dahili amaçlar için, tüm yöneticiler için açık bir şekilde birleşik bir geliştirme stratejisi oluşturmaya ve aynı dalga boyunda olmaya yardımcı olur.

Gördüğünüz gibi, bir iş planı, bir işe başlarken vazgeçilmez bir belgedir. Ancak, ana görevleri yerine getirebilmesi için doğru bir şekilde derlenmesi gerekir. Ardından, nasıl yapılacağını anlayacağız. 

Tırnak salonu iş planı nasıl yazılır?

İş planının karar verdiği ana konu, ilk yatırım miktarıdır. Cevaplamak için tüm önemli noktaları dikkate almanız ve hiçbir şeyi kaçırmamanız gerekir. 

Kolaylaştırmak için bir dizi ipucu hazırladık. İlk olarak, plandaki işi ayrı noktalara bölmek ve her görevi sırayla çözmek daha iyidir.

  •  Mevcut pazarı analiz edin ve tırnak salonunuzun buna nasıl uyduğunu belirleyin.
  • Rakipleri analiz edin.
  • Tırnak stüdyosu için bir konsept seçin. Ait olacağı segmente ve hizmet türlerine karar vermeniz gerekir.
  • Hangi hizmetleri sağlayacağınızı düşünün. Fiyatları nasıl belirleyeceksiniz? 
  • İşletmeniz için amaç ve hedeflerin bir listesini yapın.
  • İşletme tescili şekline ve vergilendirme türüne karar verin.
  • İş için gerekli ekipmanın yanı sıra sarf malzemeleri ve malzemeleri ve bunların maliyetlerini göz önünde bulundurun.
  • Bir iş promosyon stratejisi belirleyin. 
  • Organizasyonel konuları düşünün – gerekli çalışanlar, ödeme şekilleri ve motivasyon.

Tüm bu soruların cevapları iş planınızda olmalıdır. Çalışma koşulları değişirse, bunları onlara uyacak şekilde değiştirebilirsiniz. 

Bir iş planı benzersiz bir belgedir, bu nedenle bir tırnak stüdyosu için hazır bir iş planı indiremezsiniz. Ancak böyle bir belgede olması gereken ana bölümler vardır. Makalede ayrıca, bunların bir listesini hazırladık. 

Tırnak stüdyosu için hangi bölümler bir iş planı içermelidir?

Bir tırnak salonunun görevleri ve hedefleri

Bu bölümde, işletmenin ana görevlerini tanımlamanız gerekir. Aşağıdakilerle ilgili temel bilgileri içerir: 

  • tırnak stdüyoduna ait olduğu segment,
  • hedef kitle ,
  • satacağınız başlıca hizmet ve ürünler,
  • fiyatlandırma ilkesi,
  • işletmenin benzersiz özellikleri.

Pazarlama planı

Bu bölüm kesinlikle atlanmamalıdır. Bir tırnak stüdyosu açıldıktan sonra ne kadar gelir beklenebileceği hakkında bilgiler içerir. İşletmenin hizmet pazarındaki yerini ve ne kadar rekabetçi olduğunu belirlemek gerekir. Ana tanıtım stratejilerini de siz belirlersiniz . 

Pazarlama planı alt bölümlerden oluşur:

Pazar araştırması

Mevcut pazarı ve rakipleri analiz etmeniz ve tırnak stüdyonuzu açmanın neden mevcut duruma uyduğunu açıklamanız gerekir. Müşterilerin gerçekten benzer konsepte sahip bir salona ihtiyacı var mı? 

Tanıtım stratejisi

Pazarın özelliklerini anladıktan sonra sıra bir pazarlama stratejisi oluşturmaya gelir. Yolları düşünmeniz gerekir:

  • Muşteri kazanımı,
  • müşteri tutma – sonuçta, düzenli müşteriler gelirin ana payını tırnak stüdyosuna getirir,
  • önemli satış kanallarının belirlenmesi,
  • reklam kampanyası planlaması ,
  • pazarlama faaliyetleri oluşturmak.
  • kullanacağınız salon randevu programı

Organizasyon planı

Gelecekteki işin yapısını ve iş organizasyonunun kilit noktalarını belirlemeniz gerekir. Bunlar şunları içerir:

  • Kayıt şekli: Vergilendirme şeklinin seçimi buna bağlıdır. 
  • Örgütsel yapı. Ekipteki ana görevleri ve çalışanların hangi rollerinin bunları kapsayacağını düşünün. Bağlılık ve etkileşim şeması üzerinde düşünmeniz gerekir: örneğin, personel geç kalırsa, önce kimi uyarmalıdır? 
  • Personel çalışma programları . İş ve personel vardiyaları için yaklaşık programlar yapın: örneğin, manikür ustaları 2’ye 2 ve bir muhasebeci: standart beş günlük bir süre çalışacak.
  • Çalışan ücret sistemi . Çalışanların pozisyonuna bağlı olarak ana motivasyon sistemlerini planlayın. Örneğin, yöneticiler genellikle verilen hizmetlerin bir yüzdesini alırken, yöneticiler sabit bir ücret artı satış yüzdesi alır. 
  • Organizasyon planınızı ixirlife salon randevu programı üzerinden düzenleyebilirsiniz. Personellerinizin prim hesapları, uyguladıkları işlemler ve satış sıralamalarını kontrol edebilirsiniz.

Üretim planı

Bu bölümde, tesisin gereksinimlerini, konumun özelliklerini tanımlamanız ve gerekli ekipman listesini düşünmeniz gerekir.

Finansal plan

Ne kadar kar elde edeceğinizi tahmin edin. Yatırıma ve öngörülen gelire dayalı olarak tahmin edilir.

Yatırımlar

Ne kadar para açmanız gerektiğini ayrıntılı olarak açıklayın: mobilya alımı, ekipman alımı, kira vb. Aylık sabit maliyetler için ne kadar ihtiyacınız olduğunu da düşünmeniz gerekir. Tırnak stüdyonuzun operasyonun ilk aylarında kar etmeye başlamayabilir, bu nedenle böyle bir hava yastığının başlatılması arzu edilir.

Giderler ve gelir

Tırnak salonunuzun aylık olarak ne kadar gelir ve giderleri olacağını hesaplayın. Giderlerin tanımına dahil edin: bina kirası, maaş, kamu hizmetleri, malzemeler, vergiler vb. salon randevu programı içerisinde kasa gelir gider takibi yapabilirsiniz. Detaylı raporlama ile birlikte aylık, haftalık ve günlük olarak kasa cari raporlarınıza erişebilirsiniz.

Geri ödeme

Salonun karlı olup olmayacağını ve ne miktarda olduğunu hesaplayın. Planlanan geliri belirlemek için her bir işyerinin ne kadar gelir getireceğini hesaplayın (formül = ortalama çek * işyeri başına günlük ortalama müşteri sayısı * işyeri sayısı * iş günü sayısı). Sonra tüm masrafları çıkarın. Bir tırnak stüdyosu için yaklaşık geri ödeme süresi genellikle 1-2 yıldır, ancak büyüklüğüne bağlıdır. Salon ne kadar büyükse, genellikle o kadar uzun öder ve bunun tersi de geçerlidir. 

Riskler

İşinizin önünde durabilecek engelleri düşünün. En genel:

  • Personel . Personel sirkülasyonu ile nasıl başa çıkacağınızı düşünmelisiniz. Ve ayrıca müşteri tabanının nasıl korunacağı – böylece müşteriler manikür personelleri sonra ayrılmazlar. Buna, personelin motivasyonu ve gelişimi sistemi ile hizmet üzerinde çalışmak yardımcı olur. Böylece müşteri belirli bir personele değil, salonunuza gider.
  • Mevsimsellik. İşte mevsimselliği düşünün: tatiller, mezuniyetler, yeni yıldan sonra sakin olun. Bu dönemlerde sıfırda, hatta zararda çalışabilirsiniz. Bu süre zarfında nasıl ayakta kalacağınızı düşünün.
  • Satın alma fiyatlarında değişiklik. Bu riskleri iş planınıza koyun.
  • Rakipler  Fiyatları düşüren rakiplerle savaşmak için müşterileri düşük fiyatla değil, benzersiz hizmetler ve yüksek hizmet seviyesiyle çekmelisiniz.

Bir tırnak stüdyosunda iş planında olması gereken ana noktaları ele aldık. Gerekirse, kendinizinkini ekleyebilirsiniz. 

Müşteri Takip Programı

Özet

Bir iş planı, iş geliştirme yolunda bir tür pusuladır. Ancak işin nasıl izleneceğini, iş planını nasıl izleyeceğini ve temel göstergeleri nasıl iyileştireceğini düşünmek de önemlidir. Bir manikür salonundaki ana süreçlerin verimliliğini artırmak ve işi kolaylaştırmak için, bir manikür salonunu otomatikleştirme ve yönetme hizmeti olan ixirlife salon randevu programını kullanın. 

Program şunları sağlar:

  • Müşteri tabanını biriktirin ve sistematize edin.
  • Randevuları yönetin.
  • Hizmet ve ürünlerin satışını yapın.
  • Maaşlar ve diğer giderler için hesaplarınız tutun.
  • Stoklarınızı kontrol edin.
  • Müşterilere otomatik hatırlatıcılar ve bildirimler gönderin, çok daha fazla özelliği kullanmak ve bilgi almak için 14 gün ücretsiz deneyin.

Salon randevu programı, şirketinizin tüm önemli performans göstergelerini takip etmenize de yardımcı olur, bu da doğru yönetim kararları vermenize ve sistematik ve karlı bir iş kurmanıza yardımcı olur.

Sizi ixirlife – güzellik salonu yazılımımızla tanışmaya davet ediyoruz! İşletmenizin verimliliğini artırmak, müşterilerinizle daha iyi iletişim kurmak ve günlük işlerinizi kolaylaştırmak için tasarlanmış kapsamlı bir çözümdür.

Güzellik merkezi randevu programı, müşterilerinizin hızlı ve kolay bir şekilde randevu almasını sağlar. Randevu takibi, zaman yönetimi ve personel planlaması gibi zorlukları ortadan kaldırırken, günlük iş akışınızı optimize eder. Böylece siz ve çalışanlarınız daha fazla zaman ve enerji harcamak yerine müşterilerinize odaklanabilirsiniz.

Güzellik salonu yazılımımız ayrıca stok yönetimi, finansal takip, müşteri ilişkileri yönetimi gibi özelliklerle donatılmıştır. İşletmenizin büyümesine yardımcı olmak için veri analitiği ve raporlama araçları da sunmaktayız.

Güler yüzlü ekibimiz, sizin ihtiyaçlarınızı anlamak ve güzellik salonunuz için en iyi çözümü sunmak için burada. Sorularınızı yanıtlamak ve yazılımımızın size sağlayabileceği faydaları ayrıntılı bir şekilde anlatmak için sabırsızlanıyoruz!

Güzellik salonu yazılımı tam anlamıyla deneyimlemek veya daha fazla bilgi almak için hemen bizi 0262 644 78 44 numarasından arayın. İşletmenizin potansiyelini artırmanıza yardımcı olmak için buradayız! ixirlife Teknoloji